Osuuskuntakoulutus vähittäiskaupan ja ravintola-alan tehtäviin

Uutta Suomessa ja Pirkanmaalla! Osuuskuntakoulutus vähittäiskaupan ja ravintola-alan tehtäviin

Tampereen Seudun Osuustoimintakeskus ja Pirkanmaan Osuuskauppa ovat kehittäneet yhdessä uuden ja innovatiivisen hankkeen, jonka tavoitteena on synnyttää Pirkanmaan Osuuskaupalle työntekijöiden omistama, työvoimaa vuokraava osuuskuntamuotoinen yritys.

Hanke toteutetaan päiväkoulutuksena 19.4. – 20.8.2004 välisenä aikana. Koulutuksen vastuullisena järjestäjänä toimii Tampereen Seudun Osuustoimintakeskus. Koulutus on monimuotoista (lähi/etäopetus, työharjoittelu) päiväkoulutusta ja jakaantuu seuraaviin osioihin:

19.04.-14.06. Osuuskuntayrittäjäkoulutus (Tampere)
15.06.-30.06. Koulutus vähittäiskaupan ja ravintolatoiminnan tehtäviin (Tampere)
01.07.-13.08. Työharjoittelu Pirkanmaan Osuuskaupan eri toimipisteissä (Pirkanmaa)
16.08.-20.08. Osuuskuntayrittäjäkoulutuksen viimeinen palauteviikko ja osuuskunnan toiminnan käynnistäminen (Tampere)

Perustettavan osuuskunnan kautta tullaan tarjoamaan työvoimaa sekä vähittäiskaupan että ravintolatoiminnan (lähinnä salihenkilökunta) tehtäviin. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai koulutusta tehtävistä. Sen sijaan koulutukseen valittavilta edellytetään:

  • joustavuutta
  • asiakaspalveluhenkisyyttä
  • työtehtävien ja työpaikkojen vaihtelevuuden sietokykyä
  • mahdollisuutta ottaa työtehtäviä vastaan lyhyelläkin varoitusajalla ja halua oppia uutta.

Lisäksi edellytetään yrittäjähenkisyyttä ja halua sitoutua koulutuksen aikana perustettavan osuuskunnan toimintaan perustajajäsenenä. Hakijat voivat olla koko Pirkanmaan alueelta.

Pirkanmaan Osuuskauppa sitoutuu ostamaan tietyn määrän työtunteja perustetulta osuuskunnalta. Tämä tuntimäärä tarkoittaa noin 10 kokoaikaisen työpaikan varmuutta jo osuuskunnan toiminnan alusta alkaen! Pirkanmaan Osuuskaupalla on tarvetta työvoimalle koko Pirkanmaan alueella, pääosin kuitenkin Tampereen seutukunnan alueella. Lisäksi Pirkanmaan osuuskaupan kautta pyritään löytämään osuuskunnalle vetäjä – asia, joka omalta osaltaan edesauttaa perustettavan osuuskunnan toiminnan käynnistymistä.

Koulutus toteutetaan työvoimapoliittisena koulutuksena eli koulutukseen haetaan työvoimatoimiston kautta täyttämällä koulutuksen hakulomake. Lomakkeen mukaan tulee liittää myös vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen. Viimeinen hakupäivä on perjantai 26.3.2004.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuudet Tampereen työvoimatoimiston luentosalissa (2.krs)
– ke 10.03. klo 14.00
– pe 12.03 klo 13.00
– ti 23.03 klo 13.00

Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Puhelintiedusteluihin vastaavat:

Pirkanmaan Osuuskauppaan liittyvissä asioissa Täsmätyö –projekti
puh. 3146 5316
seuraavina puhelinaikoina:
08.03. klo 9 -11 ja
09.03. klo 13 -15 sekä
22.03. klo 9 –11

Osuustoimintaan liittyvissä kysymyksissä
Tampereen Seudun Osuustoimintakeskus
puh. 3143 1120 tai 3143 1121
arkisin 9 – 16

Tervetuloa mukaan aivan uudenlaisen idean ja toimintatavan toteuttamiseen, jossa perinteinen ja uusi osuustoiminta kehittävät rinnakkain demokratiaan ja yhteiseen yrittämiseen perustuvaa yritysmuotoa – osuuskuntaa – vastaamaan nykypäivän työelämän haasteisiin!