Valtakunnallinen osuuskuntaneuvonnan tukiorganisaatio Tampereelle!

Valtakunnallinen osuuskuntaneuvonnan tukiorganisaatio Tampereelle!

Kauppa- ja teollisuusministeriö on valinnut Tampereen Seudun Osuustoimintakeskuksen toteuttamaan valtakunnallisen osuuskuntaneuvonnan back up –office toiminnon organisoimista. Tavoitteena on tarjota seudullisille yrityspalvelupisteille osuuskuntaneuvonnan tuki osana Seudulliset yrityspalvelut –hanketta (seutu YPP), joka pyrkii edistämään seudullisten yrityspalveluverkostojen rakentumista valtakunnallisesti.

Pirkanmaalaiset saavat olla ylpeitä, sillä Tampereen Seudun Osuustoimintakeskuksen osaaminen arvostettiin korkealle Kauppa- ja teollisuusministeriössä sekä Seutu YPP -hankkeessa, jonka taustalla ovat niin ikään Kauppa- ja teollisuusministeriö, Maa- ja Metsätalousministeriö, Työministeriö sekä Suomen Kuntaliitto.

Tampereen Seudun Osuustoimintakeskus valtakunnallisena neuvontapisteenä

Valtakunnallinen back up -office tarjoaa osuuskuntiin liittyvää asiantuntijaosaamista ja palvelee yritysneuvonnan tukiorganisaatiota eri puolella suomea. Osuustoimintakeskus toimii kokoavana solmupisteenä, jonka kautta kanavoituu osuustoimintakeskuksen ja sen sidosryhmien eri asiantuntijoiden osaaminen valtakunnalliseen käyttöön. Yhteistyötä tullaan tekemään tarvittaessa mm. Pellervo-seuran, HKI:n yliopiston maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus Mikkelin osuustoimintayksikön, Lahden seudun yrityskeskuksen osuuskuntaneuvonnan sekä Coop Finland ry:n kanssa.

Neuvontaa, koulutusta ja materiaalia

Käytännössä osuustoimintakeskuksen puoleen voivat kääntyä yritysneuvojat, jotka tarvitsevat apua osuuskunnan perustamisen käytännön toimenpiteissä tai osuustoimintaan liittyvissä erityiskysymyksissä. Osuustoimintakeskus myös organisoi yhdessä Seutu YPP -hankkeen kanssa osuustoimintaan liittyvää koulutusta seudullisille yritysneuvojille. Seuraavat osuustoiminnan koulutuspäivät järjestetään yhteistyössä Pellervo-seuran kanssa eri puolilla Suomea ensi syksynä. Lisäksi osuustoimintakeskus tuottaa erilaista tiedotus- ja markkinointimateriaalia seudullisten yrityspalvelupisteiden käyttöön.

Lisätietoja antavat:

Tampereen Seudun Osuustoimintakeskus
Toiminnanjohtaja Niina Immonen
puh. (03) 3143 1120 tai 040-568 2284
Hämeenpuisto 15 A, 33210 TRE
niina.immonen@osuustoimintakeskus.net

Pirkanmaan TE-keskus / Seudulliset yrityspalvelut –hanke
Kehittämisjohtaja Risto Rautkoski
puh. (03) 2565 379 tai 040-500 6923